Verhuizen naar Krimpen aan den IJssel?

Dat doet u toch lekker zelf!

Met een verhuizing komt er veel op u af. Of u nu van de ene kant van het land naar de andere verhuist of gewoon twee straten verderop: een goede voorbereiding is het halve werk, en voorkomt veel gedoe.

Want naast het verhuizen op zich, zijn er praktische zaken, waar u rekening mee moet houden. Denk aan het aanpassen van uw verzekeringen, maar ook uw internet- en energieaansluiting. Wij van DW Autoverhuur delen graag onze tips met u voor een zo ontspannen mogelijke verhuizing.

Wacht niet tot in de week van de verhuizing

Bij verhuizen denkt u direct aan het inpakken van de spullen. Dat is logisch. Begin daarom vroegtijdig met krantenpapier en stevige dozen te verzamelen. Beslis welke spullen mee gaan en pak deze logisch in: dat betekent dat alle items die op dezelfde plek komen te staan (bijvoorbeeld in een boeken- of keukenkastje) in dezelfde doos kunnen.

Verhuist u naar een kleinere woning dan wordt u ook geconfronteerd met overbodig huisraad. Hoe komt u daar vanaf? Zet uw spullen op marktplaats, inboedelopkoper, kringloopwinkel of breng het naar de milieustraat.

Zelf verhuizen geeft alleen maar voordelen

Zelf verhuizen wordt steeds populairder. Het is vaak gezelliger om samen met familie en vrienden je spullen te verhuizen, én je hebt de verhuizing van je dierbare spullen volledig in eigen hand. Voor het vervoeren hebt je dan nog wel een verhuisbus of bakwagen nodig van DW Autoverhuur, maar dat spreekt voor zich en is binnen een minuut geregeld.

Kiest u voor een bakwagen of verhuisbus van DW Autoverhuur?

Bij deze bakwagen 18 m3 ligt de laadvloer boven de achterwielen. Dit zorgt ervoor dat u maximaal gebruik kunt maken van de laadruimte. De auto heeft een handgeschakelde versnellingsbak en een elektrische laadklep. Hierdoor hoeft u geen zware spullen in de laadruimte te tillen. Met het huren van deze bakwagen annex verhuiswagen kunt u het vervoeren van uw spullen naar een nieuw adres helemaal in eigen hand houden.

U kunt ook kiezen voor een gesloten bestelbus. Bij DW Autoverhuur kunt u kiezen tussen een Mercedes Sprinter verlengd en een Mercedes Vito bestelbus. De Mercedes Sprinter verlengd heeft een inhoud van 12 m3. Er zitten dubbele openslaande achterdeuren in en een zijdeur. De Vito bestelbus is kleiner en heeft een inhoud van 6 m3. Deze bestelbus is uitgevoerd met dubbele openslaande achterdeuren en een zijdeur.

Tot slot, ook het zelf demonteren en opnieuw monteren van meubelen is een aanrader. Wanneer je deze om wat voor reden dan ook later nog eens moet verplaatsen weet je immers precies hoe dat in z’n werk gaat.

Niet alleen uw inboedel verhuisd mee

Is de datum van de verhuizing bekend regel dan de formaliteiten minimaal twee weken van tevoren:

Telefoonabonnement/internet laten verhuizen

Instanties informeren over uw adreswijziging. Veel bedrijven krijgen automatisch bericht als u uw verhuizing aangeeft via www.uwverhuizing.nl en www.postnl.nl. Hier kunt u ook regelen dat uw post wordt nabezorgd.

Adreswijzigingen sturen aan uw verzekeringsmaatschappij(en) en inboedel/opstalverzekering voor uw nieuwe woning regelen

In uw nieuwe huis de meterstanden van gas- water en elektra opnemen en de nieuwe aansluiting daarvan regelen

Uw zorgverzekeraar inlichten

Inschrijven bij nieuwe gemeente

Aanmelden bij eventuele nieuwe huisarts en/of tandarts

Uw bank(en) informeren

Sportverenigingen/sportschool/bibliotheek opzeggen of een adreswijziging sturen

Eventueel aanvragen of overschrijven van huurtoeslag. Zie www.toeslagen.nl